Aanbieding week 38 Pennisetum al.'Hameln' in 3 liter pot

Ontdek het populaire Siergras: Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Pennisetum alopecuroides 'Hameln', ook wel bekend als Lampepoetsersgras, is een geliefd siergras met prachtig donkergroen blad dat tot ongeveer 40 cm hoogte groeit. Dit siergras produceert pluimvormige bloeiwijzen op slanke bloemstengels die tot wel 60 cm hoog kunnen reiken. De bloei begint in juli en strekt zich uit tot september, en de schoonheid van dit gras blijft zelfs tot ver in de winter behouden. Van nature groeit het in een fraaie bolvorm met overhangend loof.

Veelzijdig in standplaats en grondsoort

Lampepoetsersgras gedijt bij voorkeur in de volle zon of halfschaduw, maar het kan zelfs in de schaduw groeien, hoewel de groei dan wat langzamer is. Dit siergras heeft geen specifieke voorkeur voor grondsoort, maar gedijt het beste in goed doorlatende grond. Wat betreft bloeitijd behoort 'Hameln' tot de vroegbloeiende Pennisetum-variëteiten.

Perfecte toepassingen voor jouw tuin

Dit siergras voegt een speels karakter toe aan elk type tuin, en het kan ook harmonieus gecombineerd worden met (groenblijvende) heesters. Lampepoetsersgras leent zich uitstekend voor vakbeplanting en is eveneens geschikt voor het planten in een pot of plantenbak.

Aanbieding:

  • Normale prijs: €5,50 per stuk
  • NU: 3 VOOR €10,

Week aanbieding is geldig tot zondag 24 september 2023


Eigenschappen van Pennisetum al. 'Hameln'

Hoogte van volwassen plant, inclusief bloeiaren: 60 cm

Bloeiperiode: Augustus, September, Oktober, November

Bloeikleur: volle pluimaren Bruin

Standplaats: Zonnig, Halfschaduw, Schaduw

Bladkleur: Groen

Wintergroen: Nee 

Winterhardheid: Goed

Aantal per m²: 5

Aantal per strekkende meter: 4

Snoeiadvies: Snoei in het voorjaar, na de vorst, tot 10 cm boven grond terugsnoeien.

Aanplantadvies: Heel het jaar behalve bij vorst

Onderhoudsvriendelijk: Ja

Mooie Combinaties: Pennisetum al. 'Hameln' kan prachtig worden gecombineerd met andere plantensoorten, zoals Verbena bonariensis (ijzerhard) en Echinacea (zonnehoed). De combinatie van deze planten voegt diversiteit en schoonheid toe aan jouw tuin, met een mix van hoogtes, kleuren en texturen.

Kom deze week naar ons groencentrum in Friesland en pak die aanbieding mee!

We kijken ernaar uit je te verwelkomen en te helpen bij het creëren van een prachtige tuin. Tot ziens op ons groencentrum!

maandag 18 september 2023