AANBIEDING: Hoornviooltjes 10 stuks voor slechts €3,95Aanbieding: Kleur je Herfsttuin met Hoornviooltjes!


Normale prijs
: €0,50 per stuk


Aanbieding
: Nu 10 stuks voor slechts €3,95


  Breng kleur met viooltjes in jouw tuin, met onze speciale aanbieding van Viooltje Cornut

  Eigenschappen en verzorging Hoornviooltje

  Het Hoornviooltje, ook bekend als Viooltje Cornuta, is niet alleen een kleurrijke voor je tuin, maar ook een plant die bestand is tegen de winter. Hierdoor zijn ze ideaal voor potplanten, bloembakken en het opvrolijken van tuinborders in het najaar. De bloemen van het Hoornviooltje zijn iets kleiner dan die van de gewone viool, maar ze bloeien rijk en presenteren een overvloed aan prachtige bloemetjes.

  Verzorgingstips:

  • Plaats of plant de Hoornviooltjes op een goed zichtbare plek om volop van hun schoonheid te genieten.
  • Gebruik voedzame (pot)grond in de tuin, potten, bakken of schalen.
  • Zorg ervoor dat de (pot)grond niet uitdroogt, want Hoornviooltjes houden van vocht.
  • Geniet langer van hun bloei door regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen.
  • wist je dat vioolbloempjes lekker friszoet van smaak zijn!

  Over het Hoornviooltje

  Oorspronkelijk komen Hoornviooltjes uit de Pyreneeën, waar je ze nog steeds in het wild kunt treffen tussen april en september. Deze kleine planten dragen opvallende, lichtblauwe bloemen met dat kenmerkende hoornvormige uitsteeksel, ook wel een 'spoor' genoemd door plantendeskundigen. Hoewel de exacte functie van dit holle uitsteeksel niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het fungeert als een soort nectarreservoir waar bestuivende insecten van kunnen genieten.

   Kom naar Groencentrum GreenSales in Balk en geniet van ons uitgebreide assortiment vaste planten, heesters, siergrassen, laanbomen, en haagplanten. Pak die aanbieding  mee en laat je najaarstuin tot leven komen met ons uitgebreide assortiment kleurrijke Hoornviooltjes in diverse kleuren.


  We kijken ernaar uit je te verwelkomen en te helpen bij het creëren van een prachtige tuin. Tot ziens op ons groencentrum!

  vrijdag 22 september 2023