Buxusmot Je kunt er "bijna" niet meer omheen

Buxusmot

Je kunt er "bijna" niet meer omheen, de Buxusmot. Deze vervelende diertjes zijn inmiddels een ware plaag in de omgeving. Overal waar je kijkt zie je gele kaal gevreten Buxus planten staan.
Ja je kunt natuurlijk die plant volspuiten met chemicaliƫn om te bestrijden, maar dit brengt ook veel schade aan andere dieren zoals vlinders, bijen en vogels. Daarnaast ben je met 1 behandeling niet klaar, en ben je al te laat wanneer je Buxus kaal is.
Een andere optie is afknippen en afwachten of ze weer beginnen te groeien, nadeel is dat wanneer ze eindelijk weer een beetje groen worden de volgende rupsen klaarstaan om ze weer op te eten.

Wat is de oplossing dan wel?

Wij raden je aan om je Buxus te vervangen, door bijvoorbeeld een Ilex crenata of Euonymus Green Spire. Deze soorten zijn lijken qua uiterlijk veel op een Buxus maar de rupsen van de buxusmot vinden ze echt niet lekker en laten ze dus met rust. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden en nodigen je graag uit voor een bezoek aan ons groencentrum om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

donderdag 30 september 2021