Buddleja davidii

Deze sierheester is een lid van de helmkruidfamilie en heeft mooie pluimvormige bloemen. De kleuren verschillen per soort. Denk aan White Profusion, Black Knight en Pink Delight. Maar ook Royal Red, Nanho Blue en Border Beauty.

De bloeitijd is van eind juni tot begin oktober. Deze plant is winterhard, maar verliest wel de bladeren. Het snoeien van de uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloei, dit kan wanneer de bloem is uitgebloeid.

Wanneer moet ik de Buddleja davidii snoeien?

Het moment van de snoei in het voorjaar kun je af laten hangen van hoe hoog je de struik het liefst ziet. Voor een lage struik is het raadzaam dit uit te stellen tot begin april. Als de struik gewoon mag groeien, kun je al een maand eerder snoeien.

Het afknippen van de bloemen geeft andere bloemen meer kans om te bloeien. Dit blijft mogelijk, zolang het in het seizoen is.

De hoogte van deze plant is dus afhankelijk van de manier hoe je deze snoeit in het voorjaar. Uiteindelijk zal er, afhankelijk van de snoeiwijze en bloeiwijze, een hoogte worden bereikt van ongeveer twee tot tweeëneenhalve meter.

buddleja davidii


Standplaats Buddleja davidii 

Buddleja is een sterk gewas dat in een heleboel grondsoorten goed kan aarden. Er worden weinig eisen gesteld aan het soort grond, mits deze niet te nat is. De standplaats is bepalend voor de groei en bloei, dit wordt bevorderd met een warme standplaats in de volle zon.

De toepassing van de Buddleja davidii is behoorlijk breed. Deze heester kan bijvoorbeeld worden aangeplant als een groep, maar ook als solitair. De verscheidenheid in hoogte en breedte maakt dat het zowel een geschikte plant kan zijn voor grotere tuinen, maar ook voor kleinere tuinen. In het voorjaar bemesten met organische mest, de buddleja moet goed presteren, dus hij moet genoeg voeding krijgen om zijn pracht te laten zien.

Specificaties Buddleja davidii

  • Plantgroep: Sierheesters
  • Familie: Helmkruidfamilie
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Bloemkleur: Verschillende kleuren
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Grondsoort: Iedere tuingrond, niet te nat
  • Bemesting: In het voorjaar, direct na het snoeien
  • Hoogte: tot 3 meter

Beplanting kopen in Friesland

Bent u benieuwd naar het assortiment van GreenSales Balk? U kunt langs komen bij ons op het terrein en ter plaatse besluiten welke beplanting u zou willen hebben. Het terrein is in totaal ongeveer 40.000 vierkante meter groot, één grote inspiratiebron. Ons groencentrum beslaat ongeveer 6.000 vierkante meter, de rest van de ruimte gebruiken wij als kwekerij. Op het hele terrein kunnen we u voorzien van informatie en advies over de beplanting waar u naar op zoek bent. 

GreenSales Balk is gevestigd aan Tsjerkepaed 2, 8571 RS in Harich (Friesland). Omliggend liggen dorpen als Emmeloord, Lemmer, Sloten, Sint Nicolaasga, Workum, Makkum, Joure, Heerenveen, Sneek en Bolsward.

 

Neem contact op