Echinacea Cheyenne Spirit

Deze vaste plant wordt ook wel de rode zonnehoed genoemd. Deze naam is te danken aan de vorm van de plant, een knop met daaromheen bladeren die schuin omlaag hangen. De kleuren van de bloemen verschillen van oranje tot roze en van geel tot rood. De Echinacea Cheyenne Spirit is lid van de Asteraceae familie. 

Bloeien doet deze plant in de maanden juli tot en met september. Het liefst in de zon, dan komt deze bloeirijke plant het best tot zijn recht. In andere jaargetijden heeft deze plant geen bijzondere zorg nodig, al is het in de winter wel aan te raden om af te dekken in verband met de vorst. Het is ook belangrijk dat hij in de winter niet met natte voeten staat. Op deze manier kan deze het voorjaar erop weer volop bloeien.

Wanneer moet ik de Echinacea Cheyenne Spirit snoeien? 

De hoogte van deze plant varieert van 60 centimeter tot ongeveer een meter. Het snoeien van deze plant kan het best wanneer deze uitgebloeid is. Dit zal ergens in oktober vaak het geval zijn, soms eind september al. Voor de winter tot de helft afknippen en in het voorjaar tot de grond afknippen. De dode stengels kunnen helemaal tot aan de grond worden afgeknipt. Ook zou je een paar stengels kunnen laten staan, vogels kunnen dan nog wat snoepen van de zaaddozen.

De Echinacea Cheyenne Spirit staat op stevige stijve stelen en kunnen met een boel andere soorten beplanting worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan siergrassen, maar ook aan vlinderstruiken (Buddelja). Op een vierkante meter kunnen 8 tot 10 van deze planten staan.

Echinacea Cheyenne Spirit


Standplaats Echinacea Cheyenne Spirit

Op het gebied van verzorging is het vooral belangrijk dat deze plant veel in de zon staat, vandaar ook de naam rode zonnehoed. In het vroege voorjaar bemesten met organische mest is belangrijk voor de bloei in de zomer. Daarnaast heeft deze plant op het gebied van bemesting geen bijzondere zorg nodig. Het is een plant die graag in groepen staat, zonder concurrentie van andere planten. Of bijvoorbeeld in een border. 

Echinacea Cheyenne Spirit

  • Plantgroep: Vaste planten
  • Familie: Asteraceae
  • Bloeitijd: Juli – September
  • Bladkleur: Groen
  • Bloemkleur: Rood, roze, oranje, roze
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Grondsoort: Iedere goede tuingrond
  • Bemesting: In het voorjaar
  • Hoogte: 60-100 centimeter

Beplanting kopen in Friesland

Bent u benieuwd naar het assortiment van GreenSales Balk? U kunt langs komen bij ons op het terrein en ter plaatse besluiten welke beplanting u zou willen hebben. Het terrein is in totaal ongeveer 40.000 vierkante meter groot, één grote inspiratiebron. Ons groencentrum beslaat ongeveer 6.000 vierkante meter, de rest van de ruimte gebruiken wij als kwekerij. Op het hele terrein kunnen we u voorzien van informatie en advies over de beplanting waar u naar op zoek bent. 

GreenSales Balk is gevestigd aan Tsjerkepaed 2, 8571 RS in Harich (Friesland). Omliggend liggen dorpen als Emmeloord, Lemmer, Sloten, Sint Nicolaasga, Workum, Makkum, Joure, Heerenveen, Sneek en Bolsward.

 

Neem contact op