Hydrangea paniculata ‘Limelight’

Deze sierheester is in de knop lime van kleur gaandeweg verkleurt hij naar wit later in de herfst krijg hij een rosé/rode gloed over de bloemen. Deze Hydrangea paniculata ‘Limelight’ is lid van de Hortensiafamilie en heeft een heel rijke bloesem en de bloemen zijn Pyramide-vormig. 

De bloeitijd is vrij laat, namelijk van juli tot en met september, maar ook in de wintermaanden zal deze heester nog sierwaarde bevatten. Soms groeit ‘ie zelfs door tot in oktober, vanaf het moment dat de groei stopt zal er uitdroging van de bloesems plaatsvinden. Deze kun je rustig laten zitten tot het voorjaar, dan moet er immers toch weer gesnoeid worden.

Hoe snoei ik de Hydrangea Paniculata 'Limelight'

Het snoeien van de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ zorgt ervoor dat deze klein blijft. Wanneer je de takken terugsnoeit tot ongeveer 30-40 centimeter boven de grond, zal deze in de zomer ongeveer 120 centimeter hoog worden en weer volop grote bloemen geven, aan iedere tak komt dan een grote bloem. Wanneer er niet wordt gesnoeid dan kan deze heester wel 250 centimeter hoog worden en dan krijg je minder bloei en kleinere bloemen.

Standplaats Hydrangea Paniculata Limelight

De Hydrangea paniculata Limelight is een struik met stevige takken die niet gaan door hangen. Hij staat graag in de volle zon maar kan ook in de halfschaduw staan. Het is belangrijk om hem in het vroege voorjaar goed mest te geven want hij moet weer goed presteren. 

De toepassing van de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ is ronduit breed. Deze Hydrangea is een echte blikvanger, wat deze geschikt maakt voor solitair. Maar ook voor een groep beplanting, zoals bijvoorbeeld in een border.

 

Hydrangea paniculata ‘Limelight’


Specificaties

  • Plantgroep: Sierheesters
  • Familie: Hortensiafamilie
  • Bloeitijd: Juli – September
  • Bladkleur: Groen
  • Bloemkleur: Wit
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/halfschaduw
  • Grondsoort: Zuur tot neutraal
  • Bemesting: In het voorjaar, direct na het snoeien
  • Hoogte: tot 250 centimeter

Beplanting kopen in Friesland

Bent u benieuwd naar het assortiment van GreenSales Balk? U kunt langs komen bij ons op het terrein en ter plaatse besluiten welke beplanting u zou willen hebben. Het terrein is in totaal ongeveer 40.000 vierkante meter groot, één grote inspiratiebron. Ons groencentrum beslaat ongeveer 6.000 vierkante meter, de rest van de ruimte gebruiken wij als kwekerij. Op het hele terrein kunnen we u voorzien van informatie en advies over de beplanting waar u naar op zoek bent. 

GreenSales Balk is gevestigd aan Tsjerkepaed 2, 8571 RS in Harich (Friesland). Omliggend liggen dorpen als Emmeloord, Lemmer, Sloten, Sint Nicolaasga, Workum, Makkum, Joure, Heerenveen, Sneek en Bolsward.

 

Neem contact op