Fruitbomen kopen in Witmarsum - Ruim assortiment tuinplanten - 46.000 m² groencentrum

Greensales Friesland totaal leverancier van Fruitbomen en vruchtdragende struiken. In ons brede en veelzijdige assortiment vindt je een ruim aanbod fruitbomen van kwaliteit. Wij leveren fruitbomen aan de particuliere sector en aan de zakelijke markt. Of het nu gaat om appelbomen, perenbomen, kersenbomen, bij ons kun je rekenen op bomen van hoge kwaliteit en vruchtopbrengst en waar nodig begeleiden onze medewerkers je tijdens de aankoop van advies. Bezoek ons groencentrum voor 46.000 m² groenbeleving.

Ons assortiment fruitbomen in regio Witmarsum.

Wij hebben een ruime voorraad en soorten appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen en zachtfruit. Ook voor fruitbomen zoals de perzik-, amandel- en vijgenbomen kun je bij ons terecht. Daarnaast vindt je een ruim sortiment aan (lei)fruitbomen.

Fruitbomen kwekerij Biologische soorten bomen Witmarsum

Gezonde fruitbomen kopen daar pluk je de vruchten van.

Als we over fruitbomen praten dan hebben we het over een bijzondere toevoeging voor de tuin. Fruitbomen zijn namelijk een aanwinst in elk tuinbeleving. Fruitbomen kleuren met diverse kleurschakeringen een kleurrijke bloesempracht in het voorjaar waarmee ze de tuin uitlichten. Als de (fruit)bomen ontluiken en je met zoete bloemetjes verleiden, weet je dat het nieuwe seizoen in aantocht is.

April is de tijd dat de meeste fruitbomen en –struiken bloeien. Traditioneel zijn kersen en pruimen vaak één van de eerste fruitbomen die bloeien, soms is het dan zelfs nog maart. En na de kersenbomen en pruimenbomen volgen de appels en perenbomen, en dan de bessenstruiken.

Fruitbomen kwekerij groothandel - biologische vruchtbomen & aanbiedingen

Kleurrijke fruitbomen assortiment met groencentrum Greensales.

Kersenbloesems zijn misschien wel de bekendste bloeiende fruitbomen ter wereld, De prachtige roze bloemen van de kersenbloesem zijn een lust voor het oog. Appelbloesems zijn wit tot lichtroze van kleur en verschijnen in het voorjaar op appelbomen. Perenbomen produceren ook mooie witte bloemen in het voorjaar, Deze bloesems hebben een zachte, zoete geur. De sierpruim is een van de eerste fruitbomen die in het voorjaar bloeien en heeft prachtige roze bloesems. De bloei van de sierpruim is kort maar spectaculair en een echte blikvanger in elke tuin. De pruimenboom staat bekend om zijn rijke bloei met prachtige witte bloemen met wat rondere bloembladeren.

De Levende pluktuin met gezonde fruibomen.

Ook al zijn bloesems van fruitbomen in de lente wondermooi, met bloesems alleen maak je geen fruit. In de basis is een bloesem een bloem waar vanuit een vrucht groeit. De bloem komt voordat het fruit komt, omdat er bestuiving plaatst moet vinden. Zonder bestuiving kunnen de vruchten niet groeien.

De meeste fruitbloesems worden door bijen bestoven. De bloemen trekken de bijen aan die in hun zoektocht naar nectar van bloem tot bloem vliegen en zo het stuifmeel van de bloemen van de ene boom op de bloemen van een volgende boom deponeren. Honingbijen zijn de bekendste bijen, maar ook hommels en solitaire bijen bestuiven jouw fruitbomen succesvol. Deze insecten komen dan weer vanzelf in jouw tuin.

Groenleverancier van hoogstam fruitbomen, halfstam en laagstam fruitbomen.

Fruitbomen worden vaak geënt op een andere onderstam. Dit wordt meestal gedaan omdat fruitbomen slecht wortelen of hele grote bomen vormen zonder goede opbrengst. Een sterke onderstam zorgt ervoor dat fruitbomen beter aanslaan, een sterke boom vormen en vervolgens goede vruchten geven. Een voordeel van de geënte fruitboom exemplaren is dat je kunt kiezen op welke hoogte jij je fruit wilt plukken. Bij Greensales kun je kiezen uit laagstam, halfstam of hoogstam waarmee wij zorgen dat er voor elke tuin een geschikte fruitboom aangeplant kan worden.

Afmetingen laag, half en hoogstam fruitbomen

Laagstam fruitbomen hoogte: De stam van laagstam fruitbomen is meestal rond de 50 centimeter hoog.
Halfstam fruitbomen:
De stam van een halfstam fruitbomen hebben een stamhoogte van 1,20 m
Hoogstam fruitbomen:
Deze fruitbomen groeien op een sterke onderstam van 1,80 tot 2,20 meter hoog.We heten je van harte welkom om ons Groencentrum in Friesland te bezoeken. Zijn er vragen? Neem contact met ons op, wij geven altijd deskundig advies.

Contactgegevens

Adres