Aanbod: Herfst-bloeiende inheemse vaste planten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Vaste inheemse tuinplant die lang bloeit en veel bijen aantrekt. 

Tanacetum vulgare (boerenwormkruid) is een opvallende inheemse meerjarige plant die behoort tot de Composietenfamilie (Asteraceae). Het is een snelgroeiende vaste plant die lang bloeit en veel bijen aantrekt. In tegenstelling tot Jakobskruiskruid (Jacobaea vulgaris subsp. vulgaris) heeft boerenwormkruid geen gele krans van straalbloempjes.

Deze bloeiende plant is kenmerkend voor de nazomer en herfst, een periode waarin de meeste andere bijenplanten al uitgebloeid zijn. Boerenwormkruid heeft gele ronde bloempjes die in groepen staan en bloeit vanaf juni tot het eind van de herfst. De plant kan gemiddeld 80 cm hoog worden, maar de hoogte varieert tussen de 60 en 120 cm. Boerenwormkruid breidt zich uit door middel van worteluitlopers en kan ook als snijbloem worden gebruikt. Het is een winterharde vaste plant.

De bladvorm van boerenwormkruid vertoont enige gelijkenis met varens, wat het een opvallend uiterlijk geeft. In Duitsland staat het bekend als Reinfarn, wat 'bermvaren' betekent. De naam "boerenwormkruid" heeft de plant te danken aan het gebruik ervan als middel om spoelwormen en maden te bestrijden.

Voor kippenhouders is boerenwormkruid een handig hulpmiddel, omdat het helpt bij het verdrijven van mieren en vlooien. Het wordt aangeraden om enkele planten bij de ingang van een kippenhok te plaatsen of enkele bloemen met bladeren in het kippenhok te leggen. Dit natuurlijke afweermiddel maakt boerenwormkruid niet alleen een waardevolle toevoeging aan tuinen, maar ook aan dierenverblijven.

inheemse tuinplanten kwekerijGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.