Elegante inheemse weef- borderplant met een lange bloeitijd.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Hogere inheemse borderplant. 

Succisa pratensis – blauwe Knoop is een elegante inheemse weefplant die ongeveer 70 cm hoog wordt en bloeit met halfronde bloemhoofdjes met blauwe bloemetjes. Deze meerjarige plant bloeit in de maanden augustus, september en oktober en heeft prachtige bloemen met een lange bloeitijd. De plant staat graag in de zon en begint in juli te bloeien tot in de late herfstmaanden. Het behoort tot de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae).
Er zijn enkele cultivars van Blauwe knoop, waaronder een variant met witte bloemen.

De botanische naam "Succisa" komt van het Latijnse "succidere," wat 'van onderen afsnijden of afhouwen' betekent, vanwege de wortelstok die lijkt alsof deze aan het uiteinde is afgehakt of afgebeten. De soortaanduiding "pratensis" is afgeleid van het Latijnse "pratum," wat 'weide' betekent, en betekent: 'voorkomend of groeiend in de weide'. Een bekende volksnaam is "duivelsbeet," vanwege sagen en legenden over de 'afgebeten' wortelstok door de duivel. De Nederlandse naam "blauwe knoop" verwijst naar de kleur en de vorm van de bloem die doet denken aan een knoop.

Blauwe knoop kan goed gecombineerd worden met andere inheemse wilde planten zoals Grote pimpernel, Grote kattenstaart, Wilde bertram, Knoopkruid, Gewone agrimonie, Prachtanjer, Gewone brunel en Bevertjes.

De plant fungeert als waardplant en nectarplant voor vlinders, waaronder de Moerasparelmoervlinder (Euphydryas aurinia), Hemaris tityus, en verschillende soorten langsprietmotten, waaronder de Blauweknoop-langsprietmot.

Als late herfstbloeier is de Blauwe knoop een belangrijke voedselbron voor diverse insecten, wat het tot een waardevolle toevoeging maakt voor tuiniers die biodiversiteit willen bevorderen.

inheemse weefplanten om tussen vaste planten te zetten.

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.