Groencentrum Greensales - Dé tuinplanten specialist in Friesland

Compleet concept voor de tuinliefhebber

Als particulier bent u van harte welkom in ons groencentrum. Met andere woorden: wij zijn gespecialiseerd in planten voor uw tuin. Hier kunt u uw keuze maken uit een uitgebreid assortiment aan vaste planten, sierheesters, rozen, coniferen, rhododendrons, fruitbomen en bomen (zowel laan-, lei-, als andere vormbomen) en graszoden.

Het hele jaar genieten van vaste tuinplanten

Wilt u het hele jaar genieten van een mooie tuin? Dan kunt u niet zonder vaste planten! groencentrum greensales Balk is hét adres voor al uw bloeiende planten, bladplanten, bodembedekkers, kruiden, siergrassen en varens.
Ons assortiment omvat een ruim aanbod vaste planten die rechtstreeks van de eigen kwekerij komen. Daardoor kunnen wij u tuinplanten van een hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs aanbieden vanuit onze eigen kwekerij

Groencentrum en vaste planten leverancier in Friesland


Sierheesters maken het verschil

In elke tuin spelen sierheesters een cruciale rol, zowel als opvallende solitaire elementen als in harmonieuze afwisseling. Als solitaire pronkstukken voegen ze diepte en focus toe, en vormen ze een centraal punt dat de aandacht opeist. In afwisseling bieden ze diverse texturen, kleurschakeringen en hoogtes. Ze fungeren als omlijsting, markeren grenzen of vormen naadloze overgangen, en verrijken de tuin met visuele dynamiek. Heesters floreren in uiteenlopende groottes en bladkleuren, en voegen gelaagdheid toe die structuur en aantrekkingskracht in de tuin bevordert.

GreenSales Balk is dé leverancier van een uitgebreid assortiment heesters. Breng een bezoek aan ons groencentrum en laat u professioneel adviseren over ideale standplaatsen, bloeitijden en welke heesters het best aansluiten bij uw tuininrichting. Ontdek de veelzijdigheid aan kleuren en vormen die heesters te bieden hebben, en geef vorm aan een prachtige en gevarieerde buitenruimte.

Maak boeiende tuinkamers of creëer een groene tuinafscheiding met coniferen

Geef uw tuin een natuurlijke touch door spannende tuinkamers te ontwerpen of groene afscheidingen te creëren. Coniferen bieden een breed scala aan mogelijkheden, variërend in kleur, groeivorm en standplaats. Ze hebben één gemeenschappelijke eigenschap: ze blijven het hele jaar door groen.

Bij ons tuincentrum in Friesland bieden we coniferen aan die in pot zijn gekweekt, en in het najaar leveren we coniferen direct uit volle grond. Vertrouw op onze ervaren medewerkers voor deskundig advies over coniferensoorten. Welke conifeer groeit snel of juist langzaam? Welke kunnen goed gedijen in droge grond? Zijn er coniferen geschikt voor schaduwrijke plekken?
Voor elke tuin is er een geschikte haagplant of solitair eyecatcher te vinden en we denken graag met u mee om de perfecte keuze te maken.

Ontdek de smaak van succes met onze fruitbomen

Fruitbomen bieden u een scala aan voordelen. In het vroege voorjaar bloeien ze uitbundig en voegen ze een betoverende schoonheid toe aan uw tuin. Maar dat is niet alles. Fruitbomen creëren een levendige omgeving voor vogels en insecten, die de natuurlijke balans in uw buitenruimte vergroten.

En dan hebben we nog het plezier van uw eigen oogst. Er gaat niets boven het gevoel van trots wanneer u uw eigen gekozen vruchten plukt. Met fruitbomen in uw tuin geniet u niet alleen van heerlijk vers fruit, maar ook van de voldoening van zelfvoorziening.

In ons tuincentrum bieden we een breed assortiment aan fruitbomen, waaronder appel, peer, kers, pruim, perzik, nectarine, abrikoos, kweepeer en moerbei. Deze variëteit omvat hoogstam tot laagstam fruitbomen, volwassen exemplaren in leivorm. Of u nu een boomgaard wilt aanleggen of fruitbomen zoekt die passen bij een kleine stadstuin, bij ons vindt u de juiste keuzes om uw buitenruimte te verrijken.

kwekerij  en tuincentrum voor vaste planten bomen haagplanten in Friesland Noord-Nederland


Betoverend rozen assortiment

Rozendromen worden werkelijkheid in ons ruime assortiment. Rozen, geliefd en veelzijdig, stralen in verschillende variaties en maten. Van de vertrouwde snijrozen die je op tafel kunt zetten, tot charmante struikroosjes en kleurrijke klimrozen die een pergola omhullen in een levendige kleurexplosie. Bij ons vind u een uitgebreid scala aan rozen, van weelderige struikrozen tot sierlijke klimrozen. Maak u keuze uit ons aanbod en voeg een vleugje romantiek en natuurlijke pracht toe aan de tuin.

Als het om rozen gaat, is de juiste aanplant en verzorging van de grond van groot belang. Zorg voor de ideale standplaats, met de juiste balans tussen zonlicht en schaduw. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren over de optimale omstandigheden.

Bomen (Laan-, Lei- en Vormbomen)

GreenSales Balk presenteert een gevarieerde collectie bomen, variërend van indrukwekkende laanbomen tot elegante leibomen en kunstzinnige vormbomen. Elke boom heeft zijn eigen unieke eigenschappen, of het nu om naald- of loofbomen gaat, die de aantrekkingskracht van jouw buitenruimte zullen versterken. Deze bomen bieden niet alleen welkome schaduw, maar creëren tevens een toevluchtsoord voor vogels en insecten, wat een levendig ecosysteem in je tuin bevordert. Als jouw toegewijde leverancier voor lei-, vorm- en laanbomen, nodigen we u uit om ons assortiment te verkennen en te kiezen uit een diverse selectie bomen. Bij GreenSales Balk staan we klaar om u te adviseren over de juiste invulling van elk tuinproject, of het nu gaat om leibomen voor extra privacy, meerstammige bomen als blikvanger, vruchtbomen, bomen langs een oprijlaan, of karaktervolle solitaire bomen die een parkachtige tuin verrijken. Ons assortiment biedt voor elke tuin een passende mogelijkheid.

bomen kwekerij Friesland laanbomen leibomen fruitbomen bolbomen assortiment tuincentrum

Rhododendrons

Deze veelzijdige plant is de ideale keuze om saaie plekken in een tuin tot leven te brengen. Als ervaren tuiniers weten we dat de rhododendron een waardevolle aanvulling is. Deze vaste, groenblijvende of bladverliezende winterharde plant gedijt uitstekend, zelfs op plekken met minder zonlicht, waar andere planten vaak tekortschieten.

Compleet assortiment aan Rhododendrons

Rhododendrons zijn verkrijgbaar in diverse soorten en afmetingen, met imposante grote bloemen en elegante dubbele bloemen. Onze collectie omvat tevens hybride variëteiten, geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke tuinen.
Rhododendron bloeien overvloedig, wat hen geliefd maakt onder tuiniers. Er zijn talloze soorten rododendrons beschikbaar, elk met een overvloed aan kleurrijke bloemtinten en bloeitijden. Doordat rhododendrons van nature gedijen in bosrijke omgevingen, geven ze de voorkeur aan een licht tot half beschaduwde standplaats. Een luchtige, humusrijke en uitgesproken zure bodem is hun ideale voedingsbron.

Eenjarige perkplanten en potplanten

Ontdek onze eenjarige perkbeplanting, perfect voor het opfleuren van het terras of balkontuin van het vroege voorjaar tot het najaar. Van vertrouwde petunia's en geraniums tot vrolijke vlijtige liesjes, kleurrijke Spaanse margrieten, charmante viooltjes en de pupulaire afrikaantjes.

Naast individuele plantopties bieden we ook kant-en-klare hanging baskets en gevulde bloembakken/potten, zodat je direct kunt genieten van een weelderige bloemenzee


Kom en geniet.

Onze deskundige medewerkers helpen u graag, voorzien u van deskundig advies en helpen u om de juiste keuzes te maken. Dankzij ons advies kunt u jarenlang genieten van een prachtige tuin die bijdraagt aan uw ultieme tuinplezier. Kom langs en ontdek hoe GreenSales Balk u kan ondersteunen.

Indien u voorafgaand aan uw bezoek aan ons groencentrum vragen heeft over specifieke tuinplanten, verzoeken wij u vriendelijk gebruik te maken van het onderstaande contactformulier. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien.

Contactgegevens

Adres

GreenSales Balk verwelkomt u aan het Tsjerkepaed 2, 8571 RS Harich, gelegen nabij Balk.

Onze gunstige ligging biedt gemakkelijke toegang tot zowel lokale bewoners als bezoekers van omliggende plaatsen, waaronder:
Akkrum, Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Gaastmeer, Grou, Heeg, Heerenveen, Joure, Koudum, Langweer, Lemmer, Makkum, Oudega, Oudemirdum, Sint Nicolaasga, Terherne, Wieuwerd, Witmarsum, Woudsend, Wommels.