Groencentrum kwekerij 40.000 m2 beplanting | inheemse insecten planten en waardevolle drachtplanten

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Groot aanbod inheemse planten uit eigen kwekerij.

Origanum vulgarwe (Wilde Marjolein) een fijn kruidig en aromatisch ruikende plant, is een waardevolle toevoeging aan elke tuin. De eivormige bladeren verspreiden een heerlijke kruidige geur wanneer je ze aanraakt. De geur kan variëren afhankelijk van de standplaats, vooral in de zon.

Het blad van Wilde Marjolein heeft een karakteristieke smaak, kruidig en enigszins zoet. Het is de inheemse versie van het keukenkruid oregano en voegt een heerlijke smaak toe aan culinaire gerechten. Deze plant bloeit in juli, augustus en september met roze bloemetjes, wat een extra vleugje schoonheid aan je tuin geeft.

Wilde Marjolein gedijt het beste op kalkhoudende tot kalkrijke bodems die matig voedselarm tot matig voedselrijk zijn. Het is een van de beste wilde drachtplanten, wat betekent dat het talloze insectensoorten aantrekt. Honingbijen, wilde solitaire bijen zoals de Metselbij, Zandbij, Wespbij en Bloedbij, hommels, zweefvliegen waaronder de Witte reus en Stadsreus, en verschillende dagvlinders zoals het Tijmblauwtje, Citroenvlinder, Koolwitje en vele anderen, worden aangetrokken door de nectar en het stuifmeel van deze fantastische insectenplant. Wilde Marjolein draagt dus bij aan de biodiversiteit in je tuin en is een waardevolle aanwinst voor natuurliefhebbers.

inheemse kruidenplanten kweker |  planten biologisch gekweekt

Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.