Groencentrum kwekerij 40.000 m2 beplanting | inheemse vaste planten voor zandgrond.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Groot aanbod inheemse planten uit eigen kwekerij.

Malva moschata (Muskuskaasjeskruid) is een stralende en uitbundig bloeiende inheemse plant, perfect voor zowel siertuinen als kruidentuinen in Nederland. De lichtroze bloemen verspreiden een heerlijke muskusgeur en trekken tal van insecten aan. De bloeiperiode van deze plant strekt zich uit van juni tot oktober, waardoor je gedurende een groot deel van het tuinseizoen van zijn schoonheid kunt genieten.

Deze plant groeit tot een hoogte van 30 tot 70 centimeter en alle Malva-soorten, waaronder Muskuskaasjeskruid, hebben eetbare blaadjes en bloemen. Ze hebben een milde smaak en een stevige structuur, wat ze geschikt maakt voor gebruik in salades. Je kunt ze ook als feestelijke garnering op salades, desserts of gebak gebruiken.

Naast hun culinaire toepassingen zijn Malva-soorten, waaronder Muskuskaasjeskruid, ook geliefd bij bestuivers. De plant biedt nectar aan tal van vlinders, bijen en andere insecten. Bovendien fungeert Muskuskaasjeskruid als waardplant voor de Distelvlinder (Vanessa cardui). Wat betreft de bodem is Muskuskaasjeskruid niet erg veeleisend, zolang de grond maar niet te nat is. Zelfs op arme zandgrond gedijt deze plant goed en voegt hij prachtige kleur en leven toe aan je tuin.

inheemse planten kwekers in Nederland

Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.