Groencentrum kwekerij 40.000 m2 beplanting | inheemse water en oeverplanten

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Aanbod inheemse oeverplanten uit eigen kwekerij.

Prunelle vulgaris (Gewone Brunel) ook bekend als 'bijenkorfje' vanwege zijn dichte bloeiwijze, is een veelvoorkomende plant die vaak in gazons te vinden is. Regelmatig maaien voorkomt dat deze plant in bloei komt. Het staat bekend om zijn vijftandige kelk en de aanwezigheid van een cirkelvormig schutblad onder elke bloem. Gewone Brunel bloeit met opstaande bloemen van mei tot september en bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm.

Wat deze plant nog interessanter maakt, is dat het jonge blad eetbaar is. Mensen hebben het traditioneel gebruikt als een natuurlijke remedie tegen keelpijn, hoest, wondgenezing, huidaandoeningen en gastro-intestinale problemen. De antimicrobiële eigenschappen van Gewone Brunel hebben bijgedragen aan het gebruik ervan in de behandeling van infecties.

Maar dat is niet alles. Gewone Brunel is ook een waardevolle bron van voeding voor diverse wilde bijensoorten. Het biedt overvloedige hoeveelheden nectar en stuifmeel, waardoor het aantrekkelijk is voor Zandbijen, Groefbijen, Behangersbijen, de Gewone maskerbij, Andoornbij, Blauwe metselbij en verschillende hommelsoorten, zoals de Boomhommel. Dus als je een biodiverse en bijenvriendelijke tuin wilt creëren, overweeg dan zeker om Gewone Brunel een plekje te geven.


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.