Groot groencentrum 40.000 m2 tuinplezier | inheemse vaste planten, bomen en haagplanten

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Eetbare inheemse kruidenplanten. 

Tragopogon pratensis (Gele Morgenster) In België en Nederland zijn er twee ondersoorten van de Gele Morgenster te vinden: de Gele Morgenster (Tragopogon pratensis subsp. pratensis) en de Oosterse Morgenster (Tragopogon pratensis subsp. orientalis). Deze plant wordt soms over het hoofd gezien omdat hij in gesloten vorm sterk lijkt op de paardenbloem.

De Gele Morgenster valt op met zijn gele tot lichtgele lintbloemen en gele bloemhoofdjes, vooral op zonnige ochtenden. Echter, na de middag sluiten de bloemhoofdjes zich weer en zijn alleen het kegelvormige omwindsel zichtbaar. Pas de volgende ochtend, bij zonnig weer, openen de bloemhoofdjes zich opnieuw.

De bloeiperiode van de Gele Morgenster is van mei tot en met juli. Deze plant is een waardevolle aanvulling voor insecten, waaronder hommels, solitaire bijen, en wilde bijen, omdat hij nectar en stuifmeel levert.

Wat deze plant extra bijzonder maakt, is dat alle delen eetbaar zijn. De penwortels kunnen worden gegeten als wortelgroente, de bladeren zijn geschikt voor consumptie als rauwkost of gekookt, en de jonge scheuten kunnen worden bereid als asperges. De Gele Morgenster biedt dus niet alleen schoonheid in de natuur, maar ook voeding voor wie ervan wil genieten.


Eetbare inheemse kruidenplanten | assortiment kwekerij


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.