Aromatische inheemse planten soorten met witte bloemen

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse planten voor de vochtige grond in de volle zon. 

Filipendula ulmaria (moerasspiraea) betovert met haar fijne roomwitte bloemen die tussen juni en augustus bloeien en een heerlijke amandelachtige geur verspreiden. Haar bladeren doen denken aan die van de braamstruik. Zowel de bloemen als de bladeren van de moerasspirea worden gebruikt om thee van te zetten. De bloemen hebben een milde bitterheid en een subtiele smaak van amandel en honing.

De oorspronkelijke Latijnse naam van deze plant, Regina prati (Koningin der weide), klinkt eigenlijk eleganter dan de hedendaagse benaming.

Deze plant gedijt het best in vochtige grond en gedijt in een zonnige omgeving. Hij kan zowel korte periodes van onderdompeling in water tot 5 cm verdragen als korte periodes van droogte. Moerasspirea kan een hoogte bereiken tussen de 60 en 120 cm.

De bloemen van de moerasspirea zijn populaire ontmoetingsplekken voor verschillende insecten, waaronder honingbijen, solitaire wilde bijen (groefbijen), hommels, (zweef)vliegen, kevers, dag- en nachtvlinders, en dienen als waardplant voor enkele dag- en nachtvlindersoorten, zoals de Nachtpauwoog (Saturnia pavonia). In het begin van de bloei zijn de meeldraden naar binnen gebogen, maar naarmate de bloei vordert, buigen ze naar buiten, te beginnen aan de buitenkant. Hoewel de bloemen geen nectar afscheiden, compenseren de talrijke bloemen met hun overvloedige meeldraden dit. De bijen en insecten hoeven alleen maar over de bloemen te lopen, waardoor het stuifmeel aan hun beharing blijft kleven.

Moerasspirea is ook een waardevol kruid voor huisdieren. Het kan gegeten worden door konijnen, cavia's, chinchilla's, kleine knaagdieren en schildpadden. Daarnaast biedt het verschillende gezondheidsvoordelen, zoals ondersteuning bij verkoudheid, snotteren en niezen. Het heeft ook een krampstillend effect op de darmen en een diuretische werking.

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.