Inheemse bodembedekkende vaste tuinplanten geschikt voor onder struiken.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Deze veelzijdige inheemse tuinplant voelt zich thuis op zonnige locaties,

Fragaria vesca (Bosaardbei) is de wilde tegenhanger van de cultuuraardbei. Net als de gekweekte variant produceert de Bosaardbei uitlopers die zich in de buurt van de moederplant vastzetten en zo nieuwe plantjes vormen. Wat deze speciale variëteit onderscheidt, is haar vermogen om haar vruchten boven het bladerdek te dragen.

Dit betekent dat de vruchten altijd worden blootgesteld aan zonlicht en een goede luchtcirculatie, wat bijdraagt aan hun kwaliteit.

De Bosaardbei is een bescheiden plant met een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Ze gedijt het beste op humusrijke grond en voelt zich vaak thuis bij bomen in halfschaduwrijke gebieden. Een royale hoeveelheid bladaarde is iets wat de Bosaardbei zeker kan waarderen. Ze gedijt het best op grond die niet snel uitdroogt maar wel goed water doorlaat.

Wat de Bosaardbei extra bijzonder maakt, is haar rol als bodembedekker. Deze plant kan lege plekken onder struiken en tussen andere beplanting opvullen met zowel schoonheid als lekkernij. Bosaardbeien zijn namelijk niet alleen mooi om te zien, maar ook heerlijk om te eten. De kleine rode vruchten zijn rijk aan vitaminen en hebben een frisse, zoete smaak.

Bosaardbeien bestaan in twee soorten: de kleine bosaardbei (Fragaria vesca) en de grote bosaardbei (Fragaria moschata). Beide zijn smakelijke toevoegingen aan je tuin die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook je smaakpapillen verwennen met hun verrukkelijke vruchten.

inheemse bodem bedekkende plantensoorten voor onder bomen en struiken


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.