Inheemse bodembedekkende vaste tuinplanten soorten zijn winterhard.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Deze veelzijdige inheemse tuinplant voelt zich thuis op zonnige locaties,

Campanula trachelium (Ruig Klokje) is een robuuste vertegenwoordiger van het Campanula-geslacht. Deze indrukwekkende plant onderscheidt zich met zijn belvormige lila bloemen en ruig behaarde stengels en bladeren. De bloemkronen van het Ruig Klokje variëren van 30 tot 50 mm en hebben een prachtige blauwe kleur, hoewel witte exemplaren ook voorkomen.

Inheems in Nederland, gedijt het Ruig Klokje goed op vochtige bodems, meestal lemig tot licht kleiig, maar soms ook op zandige, neutrale tot kalkrijke grond. Deze veelzijdige tuinplant voelt zich thuis in zonnige locaties, bij voorkeur nabij bomen en heesters, en voegt een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke tuin.

Niet alleen een lust voor het oog, maar ook van onschatbare waarde voor bijen. Honingbijen en wilde bijensoorten, zoals de grote klokjesbij en de grote bladsnijder, bezoeken deze bloemen regelmatig. Bovendien kun je vaak een slapende klokjesbij vinden in de bloemen als de schemering valt. Het Ruig Klokje trekt ook de Klokjesdikpoot (Melitta haemorrhoidalis) aan, wat bijdraagt aan zijn ecologische waarde.

nummer 1 bijenplant voor wilde bijensoorten


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.