Inheemse accentplant voor de insectenborder vaste plantenborder.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse planten die goed groeien in verschillende grondsoorten. 

Althaea officinalis (Heemst) is een meerjarige en winterharde plant behorend tot de kaasjeskruidfamilie. Met zijn grijs viltige bladeren kan deze plant een hoogte bereiken van 100 tot 150 cmm en produceert bloemen variërend van wit tot lichtroze.

De Heemstplant vertoont gelijkenissen met een Hibiscus of vlinderstruik en gedijt goed in vrij droge bodems. Het kan ook dienen als een prachtige accentplant in vaste plantenborders, waar het verschillende insecten aantrekt. Naast dat het geliefd is bij bijen, fungeert deze plant ook als waardplant voor de rups van Larentia clavaria, de Malvabandspanner (vroeger bekend als Heemstspanner).

De plant staat niet alleen bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk en biodiversiteitsvoordelen maar heeft ook indrukwekkende geneeskrachtige eigenschappen. De antitussieve, antibacteriële en ontstekingsremmende effecten zijn afkomstig van de polysacchariden en flavonoïden in de wortels en bladeren. Bovendien kunnen de bladeren rechtstreeks worden bereid als spinazie, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor zowel tuin als keuken.

Historisch gezien staat Heemst bekend als de basis voor marshmallow, een sponzig snoepgoed. Traditioneel werd hiervoor een extract uit de heemstwortel gebruikt. Tegenwoordig worden marshmallows gemaakt van suiker of maïsstroop, opgeklopt eiwit, gelatine, Arabische gom en smaakstoffen.

Belangrijke waardplant voor rups? welke inheemse planten


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.