Inheemse borderplanten als waardplant voor veel vlinders.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse tuinplanten zijn een belangrijke nectarbron.

Silene flos-cuculi – Echte koekoeksbloem valt op door haar bijna rafelachtige, zuurstokroze bloemen met bizar gevormde, ingesneden bloemblaadjes. Met een beetje geluk kun je soms zelfs een wit exemplaar tegenkomen. Maar het zijn niet alleen de bloemen die deze plant interessant maken; de vruchten zijn ook opmerkelijk. De Echte koekoeksbloem vormt bolvormige gestreepte doosvruchten die met vijf tanden openspringen.

Deze plant, die langs de oevers groeit, creëert rond natuurlijke vijvers een deken van roze bloemen. Haar bloeiseizoen strekt zich uit van mei tot en met augustus, waardoor het een langbloeiende vaste inheemse plant is.

Daarnaast fungeert de Echte koekoeksbloem als waardplant voor veel vlinders en is het de belangrijkste nectarbron voor de eerste generatie van de zilveren maanvlinder.

De Nederlandse naam van deze bloem komt mogelijk voort uit het feit dat ze bloeit wanneer de koekoek half mei weer in het land is en zijn kenmerkende roep laat horen. In de middeleeuwen werd de koekoeksbloem gebruikt om kransen en bloemenkronen van te vlechten. 

inheemse tuinplanten die een grote bijdrage leveren in de voedselvoorziening van insecten

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.