Kweker van inheemse water en moerasplanten soorten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse vaste planten als aanvulling op moerassen en vijverranden.

Persicaria bistotta (Adderwortel) biedt niet alleen een visueel aantrekkelijk gezicht met zijn weelderige bloei in mei-juni, maar het is ook een plant met vele voordelen voor tuinliefhebbers met interesse voor natuurlijke tuinen. Deze inheemse plant vormt een dicht tapijt met grote, onkruidwerende bladeren, waardoor het niet alleen een esthetische waarde heeft, maar ook een praktische functie in de tuin vervult.

Wat deze plant nog specialer maakt, is het feit dat de bladeren eetbaar zijn en rijk zijn aan vitamine A en C. Dit maakt Adderwortel niet alleen een prachtige aanvulling op moerassen en vijverranden, maar ook een waardevolle bron van voedingsstoffen voor wie geïnteresseerd is in eetbare wilde planten. Deze plant gedijt op diverse grondsoorten, waardoor het een robuuste keuze is voor verschillende tuininrichtingen. Het is perfect geschikt om te worden geplaatst in moerassen, waar het de natuurlijke biodiversiteit kan verrijken, of het kan worden gebruikt om de vijverrand op een schilderachtige manier te camoufleren.

Met zijn uitbundige bloei, onkruidwerende eigenschappen, eetbare bladeren en veelzijdige groeiomstandigheden, is Adderwortel een onmisbare plant voor natuurlijk ingerichte tuinen met waterpartijen. Het voegt niet alleen schoonheid toe aan de omgeving, maar draagt ook bij aan de ecologische waarde en diversiteit van de tuin.

Persicaria bistotta (Adderwortel) inheemse tuinplanten met onkruidwerende eigenschappen


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.