Inheemse overplanten voor de vijver of natte stukken tuin.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Waardevolle inheemse planten voor vlinders.

Lythrum salicaria (Grote Kattestaart) onderscheidt zich door zijn prachtige rood-paarse bloemen die in grote trossen bloeien. Deze inheemse soort is niet alleen decoratief, maar trekt ook talrijke vlinders aan.

In het wild vind je Grote Kattestaart langs moerasoevers van stilstaande of traagstromende wateren, in natte duinpannen, moerassen, natte graslanden, droogvallende vijvers, greppels, slootjes in landbouwgebieden en natte bossen en struwelen.

Deze winterharde plant bloeit van juli tot en met september en is niet alleen een prachtige aanwinst voor natte stukken tuin, wadi's en langs de oevers van ingerichte plantenvijvers, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Grote Kattestaart voorziet wilde bijen, waaronder hommels, Kattenstaartbij, Grote bladsnijder, Tuinbladsnijder en de Grote wolbij, van nectar en stuifmeel. Bovendien is het een aantrekkingspunt voor vlinders zoals de Luzernevlinder, Tweekleurige parelmoervlinder, Klein geaderd witje en het Boomblauwtje.

Historisch gezien werd Grote Kattestaart gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen. Het werd toegepast op wonden om genezing te bevorderen en diende als gorgeldrank bij keelpijn.

Inheemse vlinderplanten voor de natuurlijke tuinGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.