Inheemse planten voor de natuurlijke tuininrichting | groencentrum Greensales 40.000 m2 tuinplezier

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Inheemse vaste plant geschikt voor verschillende grondsoorten.

Silene latifolia ssp. Alba (Avondkoekoeksbloem) staat bekend om zijn stralend witte bloemen die bloeien van mei tot oktober. Wat deze plant zo bijzonder maakt, is dat de bloemen 's middags en 's avonds open zijn en een heerlijke zoete geur verspreiden, wat nachtvlinders aantrekt. Deze plant kan een hoogte bereiken van 45 tot 100 centimeter.

De Avondkoekoeksbloem gedijt goed in verschillende bodemsoorten, waaronder klei, leem, zand en zandleem.

Hoewel de Avondkoekoeksbloem geen waardplant is voor insectenlarven en geen voedselbron is voor vogels of kleine zoogdieren, heeft deze plant wel een eetbare component. De jonge bladeren kunnen rauw worden gegeten in salades, terwijl de oudere bladeren kunnen worden gekookt, gebakken (eventueel met knoflook) of verwerkt in omeletten. Zo biedt deze plant niet alleen schoonheid in de tuin, maar ook een culinaire verrassing voor wie ervoor openstaat.


wit bloeiende inheemse vaste planten die lang bloeien.

Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.