Inheemse planten voor grote tuinen.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse planten voor grotere natuurlijke tuinen.

Valeriana officinalis (Echte Valeriaan) is een plant met een decoratieve bloeiwijze die fors kan uitgroeien en ruimte vraagt, waardoor hij beter geschikt is voor grotere natuurlijke tuinen. Deze inheemse plant heeft geurende bloemen en kan gebruikt worden als weefplant in natuurlijke tuinen, waar hij met zijn opvallende trompetvormige, vijftallige tweeslachtige bloemen in tuilen een indrukwekkend schouwspel creëert. Hij bloeit van juni tot september en kan een hoogte bereiken van 100 tot 150 cm.

De onderste delen van de plant zijn behaard, terwijl de bovenste delen kaal zijn. Een interessant kenmerk van de Echte Valeriaan zijn de tegenoverstaande bladeren.
Echte Valeriaan gedijt het beste op natte (maar niet onder water staande), voedselrijke bodems en groeit van nature vaak in gezelschap van Moerasspirea en Grote Wederik.

Het is een uitstekende drachtplant die nectar en stuifmeel levert voor bijen, vlinders en vele andere insecten.
Daarnaast heeft Echte Valeriaan een bijzondere plek in de Nederlandse geneeskunde vanwege zijn rustgevende eigenschappen als een natuurlijk middel tegen angst en slapeloosheid.

inheemse tuinplanten voor de grote border tuinen


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.