Inheemse planten voor vlinders en wilde bijen | Kwekerij Greensales 40.000 m2 tuinplezier

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Deze inheemse plantensoort komt van nature voor in bosranden en onder hagen.

Silene dioica (Dagkoekoeksbloem) ook bekend onder de naam Melandrium rubrum en Melandrium dioicum, is een inheemse vaste plant. De naam "koekoeksbloem" kan zijn ontstaan doordat deze planten in bloei staan als de Koekoek weer in het land is en zijn roep laat horen. Een andere mogelijke oorsprong van de naam is het schuim dat vaak in de bladoksels van deze plant te vinden is, waarin de larven van schuimcicaden leven (dit schuim wordt ook wel "koekoeksspuug" genoemd).

Het geslacht "Silene" verwijst naar Silenus, de Griekse god van de bossen en vader van de silenen, die vaak werd afgebeeld met een dikke buik, vergelijkbaar met de kelk van sommige soorten Dagkoekoeksbloemen, en vaak dronken op een ezel reed.

Dagkoekoeksbloemen hebben meestal roze-rode bloemen en gedijen goed in natuurrijke tuinen. Ze vermijden zure zandgronden en zware kleigronden. Deze inheemse plantensoort komt van nature voor in bossen, bosranden, onder hagen, bermen en weilanden. De bodem waarin ze groeien is vaak zandig, kalkhoudend, voedselrijk en humusrijk.

De Dagkoekoeksbloem is een belangrijke nectarbron voor vlinders, waaronder de Citroenvlinder. Het aantrekken van deze prachtige insecten kan bijdragen aan de biodiversiteit en schoonheid van je tuin.

inheemse vaste planten kwekers in Nederland en België


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.