Inheemse rijkbloeiende vaste planten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Deze bloemen hebben een sterke aantrekkingskracht op honingbijen. 

Geranium phaeum – Donkere Ooievaarsbek |, bloeit van april tot juli met donkerpaarse vrij kleine bloempjes en wordt maximaal 60 cm hoog. Deze inheemse plant is al eeuwenlang aanwezig in ons land en wordt beschouwd als een zogenaamde stinsenplant. De Geranium-familie omvat meer dan 800 soorten, waarvan de meeste behoren tot de geslachten Ooievaarsbek, Reigersbek of Pelargonium (Geranium). Meerdere van deze soorten zijn inheems.

Donkere Ooievaarsbek gedijt zelfs op donkere schaduwplekken, maar haar voorkeur gaat uit naar een halfschaduwige tot zonnige plek in de tuin. De bloemen zijn donker purperrood in de schaduw en worden meer paars op een zonnigere locatie. Deze bloemen hebben een sterke aantrekkingskracht op honingbijen, die in grote aantallen om de rijk bloeiende planten zoemen. Zowel nectar als stuifmeel zijn overvloedig aanwezig, waardoor de plant ook geliefd is bij wilde bijen, hommels en vlinders.

Geranium phaeum - Inheemse bodembedekkende vaste planten kwekerijGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.