Inheemse tuinplanten kwekerij | vaste tuinplanten met een lange bloeiperiode

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Groot aanbod inheemse planten uit eigen kwekerij.

Linaria vulgaris - Vlasbekje is een vrolijk bloeiende en gemakkelijke plant, maar kan soms iets te enthousiast groeien. Deze vaste plant uit de weegbreefamilie staat ook bekend als het Vlasleeuwenbekje. De bloeiperiode strekt zich uit van mei tot en met september, wat een lange en kleurrijke bloei betekent.

De bloemen van het Vlasbekje worden druk bezocht door insecten, waarbij hommels zelfs een gaatje in de bloem maken om bij de nectar te komen. Deze plant gedijt goed op verschillende grondsoorten, zolang het maar niet te nat is. Voor biodiversiteit is het Vlasbekje een welkome aanvulling, aangezien het niet alleen geliefd is bij bijen, vlinders en hommels, maar ook zweefvliegen aantrekt. Bovendien is deze plant zeer winterhard, waardoor hij jaar na jaar voor kleur en leven in de tuin zorgt.

inheemse plantenkwekers in Nederland en België biologisch gekweekte planten

Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.