Inheemse tuinplanten kwekerij | winterharde en langbloeiende vaste tuinplanten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Groot aanbod inheemse planten uit eigen kwekerij.

Leucanthemum vulgare (Gewone Magriet) soms ook wel bekend als de Wilde Margriet, is een tijdloze favoriet in de wereld van inheemse vaste planten. Deze overblijvende plant is geliefd bij bestuivers en doet het ook uitstekend als snijbloem.

De Gewone Margriet gedijt bij voorkeur op zandgronden en hoewel ze over het algemeen niet geschikt is voor kleigronden, kan de plant het daar soms enkele generaties en jaren uithouden. Op zeer schrale grondsoorten kan ze na 2-4 jaar echter verdwijnen.

Deze inheemse vaste plant heeft een opgaande groeiwijze met een bossige en polvormende uitstraling. Ze bloeit van mei tot en met september met stralend witte bloemen en een geel hart. De Gewone Margriet bereikt meestal een hoogte van zo'n 50 tot 60 centimeter en woekert niet of nauwelijks, waardoor ze uitstekend te combineren is met andere planten. Wat betreft grondsoort en vochtigheid is de Gewone Margriet niet erg kieskeurig en past ze goed in diverse tuinomgevingen.

Kwekerij voor biologische inheemse tuinplanten

Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker in Balk Friesland

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.