Inheemse tuinplanten voor de zonnige tuin. | Aanbod van eigen kwekerij

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse planten voor de zonnige tuin. 

Campanula persicifolia (Prachtklokje) is een opvallende tuinplant die gedijt op zonnige plekken. Deze plant komt van nature voor in Europa en wordt al sinds 1554 in tuinen gebruikt. Het Prachtklokje is een wettelijk beschermde plant in Nederland.

De naam "Campanula" komt van het Latijnse woord "campanula", wat klokje betekent, verwijzend naar de vorm van de bloemkroon. "Persicifolia" betekent perzikbladig. In de Nederlandse taal stond het Prachtklokje ook wel bekend als het Perzikbladig Klokje.
Het is een echt inheemse vaste plant, ook wel perzikbladklokje genoemd, dat bloeit in de periode juni tot juli. De trosjes klokjesbloemen staan schuin omhoog gericht op vrij lange, elegante stelen.
Dit type Campanula is ideaal voor de border op plekken met halfschaduw. De plant geeft de voorkeur aan een kalkhoudende, humeuze en goed doorlatende grond. Direct zonlicht op het blad kan problemen veroorzaken, dus het is raadzaam om de plant in gefilterd licht te plaatsen, bijvoorbeeld in de schaduw van bomen of heesters, maar niet te dicht erop.

Wat betreft het overhouden van Campanula persicifolia: deze plant komt trouw ieder jaar weer terug en geeft een overvloed aan bloemen. Wil je meer van deze soort? Scheur dan de volwassen plant in het najaar.
Bovendien is het Prachtklokje eetbaar: zowel de wortel als het blad kunnen in salades worden gebruikt. De wortel heeft de smaak van zoete radijs. De bloemen zijn het lekkerst en kunnen gesuikerd en gedroogd worden gegeten.

Het is hoog tijd voor een herwaardering van het inheemse Prachtklokje in onze tuinen.

tuinplant die gedijt op zonnige plekken.


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.