Inheemse borderplant met prachtige violetblauwe bloemen.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse planten die goed groeien in verschillende grondsoorten. 

Salvia pratensis – Veldsalie is een langbloeiende inheemse borderplant met prachtige violetblauwe bloemen die van mei tot juli in bloei staan. De bloemen vormen een mooi contrast met de donkergekleurde stelen en deze plant verdient absoluut een zonnige, prominente plek in elke tuin.

Wat betreft de grondsoort gedijt veldsalie goed in diverse grondtypen, waaronder zand, zandleem, leem, klei en kalkrijke grond. Het is een veelzijdige plant die zowel in bloemenborders, rotstuinen als wilde bloemenweides tot zijn recht komt. Bovendien is veldsalie een ware magneet voor insecten, waardoor het ook nog eens bijdraagt aan een levendige en bloeiende tuin.

Een interessant feitje over veldsalie is dat het niet altijd in het eerste jaar bloeit. Vaak ontwikkelt de plant eerst alleen een bladrozet om later tot bloei te komen. De bloei begint vroeg in mei en duurt tot juli. Als je na de bloei de plant terugknipt, stimuleer je zelfs een tweede bloei, wat de tuin nog langer van kleur voorziet.

De botanische naam van veldsalie, Salvia, is afgeleid van het Latijnse woord "salvo, salvere", wat gezond maken, genezen of helen betekent. Met zijn prachtige bloemen en geneeskrachtige naam is veldsalie niet alleen een aanwinst voor de tuin, maar ook een plant met een rijke geschiedenis en betekenis.Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.