Inheemse bodembedekkers geschikt voor onder bomen en struiken.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Deze plant gedijt het beste in grond met een beetje kalk.

Galium odoratum (Lieve vrouwebedstro) is een winterharde vaste plant die zich verspreidt door zijn ondergrondse wortelstokken en een dichte zode vormt. Deze inheemse plant fungeert als uitstekende bodembedekker en kan na een paar jaar een heel tapijt vormen. Het plantje bereikt een hoogte van 10 à 20 cm en is ideaal om lege plekken in de border op te vullen. In mei-juni bloeit het met kleine, stervormige witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden als ze gekneusd worden.

Tijdens de middeleeuwen werd lieve vrouwebedstro tussen linnengoed gelegd vanwege de aangename geur en als afweermiddel tegen motten. De gekneusde blaadjes van deze plant werden ook gebruikt om een bijzondere smaak te geven aan de Rijn- en Moezelwijn, vroeger bekend als 'meiwijn'.

Deze plant gedijt het beste in grond met een beetje kalk en kan groeien in zowel zonnige plekken als in vrij zware schaduw. Het is een prachtige bodembedekker die zich goed leent voor verwildering of als aanvulling op varens in de tuin.

Galium odoratum (Lieve vrouwebedstro) |  bodembedekker |  In mei-juni bloeit


Groencentrum Greensales, groot aanbod inheemse vaste planten van eigen kwekerij.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.