inheemse vaste planten kwekerij voor particulier en Groenbedrijven

Inheemse vaste planten

Vanuit ons Groencentrum met eigen kwekerij dragen we ons steentje bij met de levering van inheemse beplanting. Vanuit een breed assortiment heem-planten, bomen en haagbeplanting ondersteunen we u graag bij de invulling van een gezond beplantingsplan.

Waarom inheemse planten in je tuin noodzakelijk zijn.

Nu steeds meer mensen beseffen dat een tuininrichting meer aandacht verdient, zijn we steeds meer bereid om tuinen natuurlijker in te richten. Naast voederplekken en nestgelegenheden voor vogels en het verbannen van chemische middelen uit onze tuin, is het aanplanten van natuurlijke en inheemse soorten een belangrijke stap in de verrijking van een sterke biodiversiteit in eigen tuin. Daarnaast zijn veel inheemse planten waardplanten voor verschillende dieren. Een waardplant, of gastheer, is een plant die voor vogels of insecten van belang is voor groei en vermeerdering. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een vlinder die zijn eitjes legt op een specifieke inheemse plantensoort en wanneer de rupsen tot leven komen ze gelijk het soort eigen voedsel tot hun beschikking hebben. In een natuurrijke tuin staat alles in relatie met elkaar. Daarom zijn inheemse planten essentieel voor de gehele voedselketen en dragen ze bij aan de soortenrijkdom, ook wel bekend als biodiversiteit.

inheemse planten leverancier in Noord-nederland | vaste tuinplanten | laanbomen | siergrassen | fruitbomen | kruidenplanten

De levende tuin met Groencentrum Greensales.

Vanuit een groot aanbod inheemse vaste planten, bomen, heesters en haagbeplanting denken we graag mee bij elk tuinproject. Onze medewerkers staan klaar om u te adviseren welk type plant of boom een gezonde toepassing is voor het creëren van een levende tuin. We kunnen onderstrepen dat waar planten en bomen verschijnen het leven vanzelf wordt versterkt of terugkeert.

We kunnen ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is goed of slecht. We worden overspoeld met termen en keurmerken als: Heemplanten, groenlabel, biologisch, planetproof, EU-biologisch, Happy bee, en ga zo maar door. Bij Greensales maken we gebruik van ons eigen kwaliteitskeurmerk, namelijk 'Het gezonde verstand blijven gebruiken'. We beseffen maar al te goed dat een tuin geen natuurgebied is en er diverse factoren meespelen die belangrijk zijn bij de inrichting en uitstraling van de tuin.

inheemse planten kwekerijen voor vaste planten haagplanten bomen en voedselbossen

Dubbel genieten van een levende tuin.

Plantlijsten voor de aanleg van een tuin hoeven niet in zijn geheel ingekleurd te worden met inheemse plantensoorten, juist de combinaties maken het beeld kleurrijker en gaan goed hand in hand samen. Ook planten die uitheems zijn en niet als waardplant of voedselplanten de biodiversiteit ondersteunen, zijn zeker ook geschikt om aan te planten voor de versterking van een levende tuin, denk aan siergrassen waar insecten en amfibieën onder en tussen kunnen schuilen en vogels hun nesten mee kunnen bouwen.

We bieden een uitgebreid assortiment planten en bomen.

  • Vogelbomen
  • Nectar- en stuifmeelleveranciers
  • Waardplanten
  • Insect- en vlinderplanten
  • Groene erfafscheidingen
  • Planten voor nest- en broedplaatsen

Bij Greensales leveren we beplanting vanuit een groen hart.

Vanuit ons overdekte Groencentrum van 6000 m² presenteren en leveren we ons unieke aanbod aan de particuliere tuinliefhebber, en ondersteunen en ontzorgen we de zakelijke markt van tuinontwerpers en hoveniersbedrijven. Aansluitend aan het Groencentrum treft u onze eigen plantenkwekerij van 40.000 m². Bij een bezoek aan het Groencentrum, neem gerust hier ook eens een kijkje.

We nodigen je uit voor een bezoek aan ons Groencentrum in Balk, Friesland.

inheemse planten kwekerij Friesland | tuinplanten inkoop verkoop particulier en hoveniersbedrijven