Inheemse vaste planten belangrijke waardplanten in de natuurrijke tuin.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

In nederland zijn er 3 soorten Rolklaver 

Lotus pedunculatus (Moerasrolklaver) Veel planten hebben in hun Nederlandse naam het woord 'Water', 'Moeras' of 'Rivier' gekregen. Deze aanduidingen geven aan dat deze plantensoorten specifiek in dergelijke natte omgevingen voorkomen. Hiermee wordt eigenlijk gezegd dat de betreffende plant een (zeer) vochtige bodemsamenstelling nodig heeft. De naamgeving dient vaak ter onderscheid van andere soorten.

De naam 'rolklaver' is aan de plant gegeven vanwege de ronde peulen en vruchten. In Nederland zijn drie soorten bekend, namelijk de gewone rolklaver (Lotus corniculatus), de moerasrolklaver (Lotus pedunculatus) en de smalle rolklaver (Lotus glaber).

Deze soort bloeit van juni tot augustus en dient als waardplant voor het Icarusblauwtje (Polyommatus icarus). Daarnaast kunnen er gallen verschijnen door de Schimmelende rolklavergalmug 'Asphondylia melanopus'. Deze zeldzame galmug leeft op de zaaddozen van de rolklaver, in dit geval de Moerasrolklaver.

Inheemse plantenkwekers in NederlandGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.