Inheemse vaste planten leverancier Noord-Nederland

Bij Groencentrum Greensales in Balk bieden we een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten aan. Met grote zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u geselecteerd om de biodiversiteit in uw tuin te versterken. We benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen. Elk insect heeft bijvoorbeeld zijn eigen voorkeuren als het gaat om voeding en legt zijn eitjes op belangrijke waardplanten, zodat de nakomelingen direct toegang hebben tot het voedsel dat ze nodig hebben. De sterke relatie tussen flora en fauna is een waardevol bezit en iets waar we zuinig op moeten zijn.

Groot aanbod inheemse vaste planten 

Inheemse planten zijn een groep planten die hier van nature voorkomen en optimaal floreren in het Nederlandse klimaat. Hiermee ondersteunt u niet alleen de lokale fauna, maar schaft u ook duurzame planten aan waar u jarenlang van kunt genieten.

Wanneer inheemse planten worden aangeplant, keert het leven vanzelf terug. Wat is er nu mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een tuin vol leven geeft een goed gevoel en is een bekroning op uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de natuur die ons land zo uniek maakt.

 inheemse vaste planten Bekijk volgende

Daucus carota (Wilde Peen) 

Wilde Peen; ook bekend als wilde wortel, is de voorvader van onze gecultiveerde wortels, 

Een bijzonder kenmerk van de bloei van Wilde Peen is het dagelijkse ritueel waarbij de bloeischermen aan het einde van de dag sluiten en buigen, om zich de volgende ochtend weer op te richten en te openen, als een langzame knikkebollende slaapbeweging. Na de bloei buigen de bloemschermen naar binnen en vormen ze een bol, wat lijkt op een vogelnestje. De zaden van Wilde Peen worden graag gegeten door vogels zoals de kneu, vink en sijs.

Deze prachtige inheemse plant bloeit van juni tot september-oktober.

De plant heeft een opvallende dikke penwortel die enigszins lijkt op die van gekweekte bospeen of winterpeen, maar witachtig tot paarsviolet is, meer vertakt en taaier. De geur is onmiskenbaar die van wortels.

Wilde Peen gedijt het beste in zonnige omstandigheden en vereist een droge tot enigszins vochtige, matig voedselrijke en kalkhoudende grond. De bloemen bevatten nectar en stuifmeel en zijn daardoor aantrekkelijk voor een breed scala aan insecten, inclusief wilde bijen (zoals groefbijen, maskerbijen en zandbijen), hommels, vlinders, zweefvliegen en kevers. Bovendien dient Wilde Peen als waardplant voor de Koninginnenpage en het Groot koolwitje, evenals voor verschillende soorten uilen en motten. Wilde Peen is een welkome aanvulling voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en interesse hebben in lokale flora en fauna.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar.

We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!