Inheemse vaste planten soorten die paars bloeien.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse tuinplant voor honingbijen, zandbijen, groefbijen en waardplant voor vlinders.

Geranium pyrenaicum (Bermooievaarsbek) ontleent zijn naam aan de Griekse term "geranios," wat kraanvogel betekent, vanwege de vorm van de vrucht die enige gelijkenis vertoont met de snavel van een kraanvogel. "Pyrenaicum" verwijst naar de Pyreneeën, wat suggereert dat deze plant in dat gebied te vinden is. Het is een kortlevende vaste plant die uitstekend dienstdoet als weefplant vanwege zijn vermogen om zichzelf goed uit te zaaien.

De Bermooievaarsbek voelt zich het meest thuis op voedselrijke en zwak basische bodems. De bloemen van de Bermooievaarsbek beginnen helder roze en vervagen na verloop van tijd naar paars, en zelden zijn ze wit. Deze bloemen bloeien van mei tot en met september. De bladeren van deze plant zijn behaard en hebben twee rode, dichtbehaarde, gewimperde, langwerpige en spitse steunblaadjes. De bloemen staan in trosjes van twee op rode bloemstelen met afstaande haren en korte klierhaartjes.

De Bermooievaarsbek trekt verschillende bestuivende insecten aan, waaronder honingbijen, zandbijen zoals de ereprijszandbij (Andrena labiata), en groefbijen zoals Halictus en Lasioglossum. Daarnaast fungeert deze plant als waardplant voor het Bruin blauwtje (Aricia agestis). Kortom, de Bermooievaarsbek is een waardevolle aanvulling op tuinen en natuurlijke landschappen vanwege zijn prachtige bloemen en ecologische waarde.

inheemse biologische vaste planten kwekerij Nederland en BelgiëGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.