Inheemse vaste tuinplanten die goed groeien onder bomen en struiken.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Lelietje-van-dalen is populair als inheemse tuinplant.

Convallaria majalis – (lelietje der dalen of meiklokje), zijn van oorsprong bosplanten. De naam "Convallaria" komt van het Latijnse "convallis", wat vallei of dal betekent, en het Griekse "leiron", wat lelie betekent, dus "lelie van het dal". De oude Latijnse naam was Lilium convallium, maar deze werd later veranderd in Convallaria majalis omdat de plant afwijkt van de lelieachtigen vanwege de vergroeide bloemkroon, de kruipende wortelstok en de rode besvruchten.

Deze planten groeien gestaag en kunnen prachtig verwilderen zonder de tuin over te nemen. Het bolgewas breidt zich elk jaar een beetje verder uit, waardoor je tuin gevuld zal worden met romantische bloemen en een heerlijk lenteparfum. Lelietje-van-dalen gedijt het best in een iets droge, tamelijk zure leem- of zandbodem en houdt van humusrijke grond. Ze zijn geliefd in Europese tuinen en zijn volledig winterhard als ze goed geworteld zijn en op de juiste diepte zijn geplant. Deze plant kan zelfs de strengste winters overleven zodra ze stevig in je tuin staat.

Lelietje-van-dalen is populair als tuinplant en wordt vaak aangeplant. Je kunt deze soort vaak vinden op buitenplaatsen en in grotere tuinen. De plant vermeerdert zich voornamelijk door de horizontaal lopende wortelstok waaruit nieuwe planten groeien. Deze nieuwe planten bloeien meestal pas na 3-4 jaar. Als je wilt vermeerderen, graaf dan in het voorjaar een grote plant op, verdeel de wortelstokken en plaats ze op een licht beschaduwde plek in de tuin. Het is echter belangrijk om ze niet onder bomen met ondiepe wortelstelsels te planten, omdat ze anders concurreren om water en voedsel. De bloei kan vaak 2 tot 3 jaar op zich laten wachten.

De bladeren van het lelietje der dalen bieden een fijne schuilplaats voor verschillende soorten dieren zoals kikkers, insecten en egels. Deze dieren helpen op hun beurt weer bij het bestrijden van allerlei plaagdiertjes in de tuin.

Lelietje der dalen (Convallaria majalis) bodembedekkende bosplanten

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.