Inheemse vaste planten soorten met lichtroze bloemen | zonaanbidders

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse tuinplanten die geschikt zijn voor de zonnige border.

Leonurus cardiata (Hartgespan) is een sterk geurende vaste plant met lange lipbloemen die dicht opeen groeien in kransen langs de stengel. Deze inheemse plant komt voor in heel Europa, vaak te vinden in heggen, langs wegen en in rommelige hoekjes van boerenerven.

Hartgespan bloeit met lichtroze bloemen gedurende de periode juli-augustus. De lipbloemen zijn opvallend behaard en variëren in kleur van lilaroze tot rood. Deze plant gedijt goed in vrij open tuinen, vooral die met slechts een enkele volwassen boom of heester. Hij geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, goed doorlatend en vochthoudend zijn, maar Hartgespan kan ook drogere omstandigheden verdragen. Het is een opvallende plant die ook solitair in de tuin kan worden geplaatst. Hartgespan kan een hoogte bereiken van 160-180 cm en groeit het beste in een zonnige, goed doorlatende bodem.
Deze plant trekt verschillende bestuivers aan, waaronder hommels en wolbijen, zoals de Grote wolbij (Anthidium manicatum).

Hartgespan staat ook bekend om zijn helende eigenschappen. Het wordt gewaardeerd vanwege de gunstige invloed op het hart en de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, ondersteuning van een normale menstruatiecyclus en verlichting bij opvliegers. Daarnaast kan het het zenuwstelsel ondersteunen in stressvolle situaties.

inheemse opgaande vaste planten voor de border in de volle zonGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.