Inheemse vaste planten soorten met witte bloemen.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse tuinplanten die geschikt zijn voor een schaduwrijke tuin.

Lunaria rediviva – (Wilde Judaspenning) is een prachtige schaduwplant die langdurig plezier in je tuin biedt. De zacht lila bloemen verspreiden een heerlijke geur, vooral in de avonduren. Deze bloemetjes zijn klein, met elk vier bloemblaadjes, en vertonen vaak verschillende kleurcontrasten.

Na de bloei groeien de bloemen uit tot ovale zaden die zich ontwikkelen in decoratieve langwerpige, platte zaaddozen. Deze plant is inheems in Nederland en gedijt goed in bosranden en schaduwrijke plekken. Het mooie is dat Wilde Judaspenning niet woekert of zich agressief verspreidt, dus je kunt er lang van genieten zonder je zorgen te maken over invasieve groei.

Deze plant gedijt het beste in open tuinen en als het aantal zaailingen te groot wordt, kun je in november eenvoudig de tuin doorlopen en met een schoffel de ondiep gewortelde zaailingen verwijderen. Wilde Judaspenning voelt zich het prettigst in vochtige grond, maar kan ook een iets drogere standplaats verdragen. De bodem mag voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn.

Wat betreft bestuiving trekt deze plant allerlei bezoekers aan, waaronder honingbijen, solitaire bijen en de citroenvlinder. Wilde Judaspenning is dus niet alleen een visueel genot voor je tuin, maar ondersteunt ook de biodiversiteit door diverse bestuivers aan te trekken.

wit bloeiende inheemse tuinplanten voor in de schaduwGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.