Inheemse vaste planten soorten voor de schaduwtuin.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse tuinplanten voor de vochtige schaduwtuin.

Geranium robertianum – Robertskruid onderscheidt zich aanzienlijk van veel andere soorten Ooievaarsbekken (Geranium) en kan gemakkelijk worden herkend vanwege zijn onaangename geur, wat leidde tot de bijnaam "stinkende Ooievaarsbek". Deze geur heeft als voordeel dat dieren zelden van deze plant eten.

De bladeren van Robertskruid hebben vaak een rode onderzijde, en zowel de bladstelen als de nerven kunnen purperrood zijn. Een opmerkelijk kenmerk is de klierachtige beharing, die de plant beschermt tegen slakkenvraat.
De lichtroze bloemen verschijnen aan enigszins rode gekleurde stengels en hebben bloemsteeltjes die na de bloei naar beneden buigen. Robertskruid bloeit gedurende vele maanden, van mei tot en met december.

Deze plant gedijt meestal op plekken met veel schaduw en groeit goed in een wilde tuin met vochtige grond en schaduwrijke hoekjes, waar hij zich weer gemakkelijk zal verspreiden.
Zowel de bladeren als de bloemen van Robertskruid kunnen worden gebruikt in salades of om thee van te zetten, hoewel ze een sterke, bittere smaak hebben.

Ondanks de lichte typerende geur is Robertskruid waardevol voor (wilde) bijen en hommels en het draagt bij aan de biodiversiteit in natuurlijke ecosystemen en tuinen.


inheemse schaduwplanten die goed groeien op natte grondGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.