Inheemse vaste planten soorten voor een langbloeiende border.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Meerjarige heemplanten met prachtige bloemen die nectar en stuifmeel bevatten

Aquilegia vulgaris (Wilde Akelei) is een van de meest fraaie soorten uit onze inheemse flora. Hoewel vaak te vinden als tuinplant met een scala aan verschillende kleuren bloemen, blijft de wilde vorm een prachtige vertegenwoordiger van onze inheemse bloemenpracht. Als je de authentieke schoonheid en vorm van de wilde akelei wilt behouden, is het essentieel om voorzichtig te zijn bij het overwegen van het zaaien of planten van andere cultivars.

De naam Aquilegia is afgeleid van het Latijnse "aquileja" of "aquila," wat adelaar betekent. Deze verwijzing komt tot uiting in de opvallende en naar binnen gekromde sporen van de versierde honingbladen, die doen denken aan de klauwen van een adelaar.

De Wilde Akelei is een meerjarige plant, hoewel niet bijzonder langlevend. Dit is echter geen probleem, want hij zaait zichzelf gemakkelijk uit en vult met enthousiasme lege plekjes in de tuin op. Deze plant gedijt het best op een licht beschaduwde locatie, bij voorkeur in de nabijheid van bomen of struiken. De ideale bodem is voedselrijk, goed doorlatend en enigszins vochtig. De Wilde Akelei groeit tot een hoogte van 45-60 cm en heeft prachtige bloemen die nectar en stuifmeel bevatten. Deze bloemen zijn een belangrijke voedselbron voor hommels, vooral voor hommels met een lange tong, zoals de tuinhommel.

Koester de natuurlijke pracht van de Wilde Akelei in je tuin en draag bij aan de diversiteit van bestuivende insecten door deze aantrekkelijke plant een plekje te geven.


meerjarige inheemse vaste planten voor bijen en vlinders


Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.