Inheemse vaste planten voor droge tuinen.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse waardplant voor verschillende vlindersoorten

Campanula rotundifolia (Grasklokje) is een plant met klokvormige blauwe bloemetjes, zelden wit, en tere stengels. Af en toe kan er door mutatie een enkele witte bloem tussen zitten. De bloei vindt plaats van juni tot september. In verschillende regio's worden verschillende namen gebruikt, zoals Blauwe klokjes in Friesland en op Texel, Piespotjes in de Betuwe, Grasklokje in West-Friesland, en Kleine Wilde klokjes in Utrecht en het Land van Hulst. De botanische naam Campanula is afgeleid van het Latijnse woord voor klokje, verwijzend naar de vorm van de bloemkroon. Rotundifolia betekent rondbladig.

Grasklokje groeit van nature op droge, min of meer voedselrijke, grazige grond op plekken zoals rivierdijken, langs spoorwegen, in beschaduwde gebieden en op muren. Het is een Campanula rotundifolia – Grasklokje -bellenplant - inheemse - vaste plantensoort - voor rotsachtige - tuinen - waardplanten - vlinders en kan ook goed gedijen als rotsplant.

Deze plant is de waardplant voor verschillende vlindersoorten, waaronder de wolfsmelkuil (Acronicta euphorbiae), de bladmineerder Cephalispheira ferrugella, de klokjesmonnik (Cucullia campanulae), Diarsia mendica, de zwartvlekdwergspanner (Eupithecia centaureata) en de gewone dwergspanner (Eupithecia vulgata).

Er bestaat een oud volksgeloof dat het plukken van deze bloem onweer zou aantrekken.

Inheemse vaste planten voor droge tuinen.

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.