Inheemse vaste heemplanten die goed groeien onder bomen en struiken.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Voor natuurlijke tuinen in de halfschaduw.

Digitalis purpurea (Vingerhoedskruid) is niet zomaar een bloem, maar een waardevolle aanwinst voor elke tuin. Met haar lange toortsen, gehuld in kleurrijke bloemen, trekt ze volop hommels, bijen en vlinders aan, waardoor je tuin tot leven komt.

Deze indrukwekkende plant ontleent haar naam aan de paarse bloemen die een subtiele roodachtige tint bevatten. Haar hoge bloemstengels voegen niet alleen hoogte toe aan je tuin, maar ook structuur, waardoor ze een fantastisch accent vormt in borders en tuinperken. Hommels zijn bijzonder dol op deze bloemen, en ze kunnen niet weerstaan aan de verleidelijke nectar en stuifmeel die deze plant te bieden heeft.

Digitalis purpurea is een tweejarige bosplant die zichzelf rijkelijk uitzaait. In het eerste jaar vormt ze een bladrozet, gevolgd door prachtige bloemstengels in het tweede jaar. Na het verspreiden van haar zaden voltooit deze tweejarige schoonheid haar levenscyclus en sterft af.

Wat deze plant nog specialer maakt, is haar veerkrachtige aard. Digitalis gedijt goed in verstoorde bodems en ruigere gronden, en voelt zich helemaal thuis in natuurlijke tuinen waar de zon slechts beperkt schijnt. Hoewel ze niet veeleisend is, vereist ze wel voldoende water; zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt.

Bovendien vormt Digitalis purpurea een prachtige aanvulling op bosrandplanten, waardoor ze een harmonieuze en levendige sfeer creëert in jouw tuin. Met deze bloeiende gast geef je niet alleen kleur aan je buitenruimte, maar bied je ook een waar toevluchtsoord voor de waardevolle insecten die essentieel zijn voor de biodiversiteit van jouw tuin.

Digitalis purpurea (Vingerhoedskruid) paarse bloemen kleurrijke bloemen, trekt ze volop hommels, bijen en vlinders aan


Groencentrum Greensales, groot aanbod inheemse vaste planten van eigen kwekerij.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij | natuurlijk biologisch gekweekt | verkoop

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten inheemse tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.