Inheemse vaste tuinplanten kwekerij | Groot aanbod

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Greensales hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt.

Inheemse vaste planten van eigen kwekerij | Wilde Cichorei (Chichorium intybus)

inheemse wilde planten kwekerij | Wilde Cichorei (Chichorium intybus)

De betoverende Chichorium intybus, beter bekend als de Wilde Cichorei, is een elegante plant die het Nederlandse tuinen en openbaar groen verrijkt met haar onweerstaanbare hemelsblauwe bloemen. Hoewel oorspronkelijk niet inheems, heeft deze plant haar wortels diep in ons land gevestigd.

Tijdens de bloeiperiode onthult de Wilde Cichorei haar prachtige bloemen bij het eerste zonlicht van de ochtend, om ze vaak in de middag alweer te laten verwelken. Een regenbui kan een subtiele transformatie teweegbrengen, waarbij de blauwe kleurstof in het water oplost en de bloemen een zachtere tint krijgen. Bestuiving is een essentieel ritueel, voornamelijk uitgevoerd door wilde bijen en hommels. Het is fascinerend om te zien hoe deze insecten 's ochtends de bloemen bezoeken, wetende dat ze in de namiddag hun prachtige schouwspel zullen sluiten.

De bladeren van de Wilde Cichorei zijn kenmerkend gekarteld, langwerpig en pronken met een behaarde onderzijde, waardoor ze enige gelijkenis vertonen met de bladeren van paardenbloemen.

Groencentrum Greensales inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!