Inheemse water zuiverende waterplanten | Een plant met een vaste waarde voor de natuurlijke vijver.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse waterplanten voor een heldere vijver.

Iris pseudacorus (Gele Lis) zijn de ultieme waterplanten voor een heldere vijver. Deze inheemse moeras/oeverplanten nemen afvalstoffen uit het water op, waardoor de nitraat- en nitrietconcentraties zullen verminderen. Hierdoor blijft het water helderder en krijgen algen zoals zweefalgen minder kans.

De gele lis is een inheemse plant die ook langs de wateren in Nederland en België te vinden is, al is dit nog maar zeldzaam. De gele iris kan 100 cm hoog worden en staat graag in vochtige, drassige grond. De felgele bloemen torenen trots boven het groene, zwaardvormige blad uit. De vruchten zijn doosvruchten met drie rijen gladde, platte bruine zaden. Plant de gele lis op een zonnige (zone 2) plek langs de vijverrand. Deze populaire inheemse vijverplant is zeer geschikt om de overgang van uw vijverrand natuurlijk te camoufleren.

Deze inheemse vijverplant vereist weinig zorg en kan worden vermeerderd door de planten op te nemen en te scheuren, of door de zaden te gebruiken. Interessant genoeg fungeert de Gele lis als waardplant voor de Gele lis-boorder (Helotropha leucostigma), een nachtvlinder, en de Lissnuitkever (Mononychus punctumalbum). Met haar felgele bloemen die trots boven het groene, zwaardvormige blad uitsteken, is de Gele lis niet alleen een sieraad voor de vijver, maar ook een belangrijk onderdeel van het lokale ecosysteem.

Inheemse water zuiverende oeverplanten | vijverplanten kwekerij


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.