Koninginnekruid | Een plant met een vaste waarde voor elke natuurrijke tuin.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse held in de wereld van tuinbiodiversiteit.

Eupatorium cannabium (Moerasspiraea) staat ook wel bekend als koninginnekruid, en het is een inheemse held in de wereld van tuinbiodiversiteit. Vroeger kende men deze plant ook onder namen zoals leverkruid en leverbloem. De Moerasspiraea tovert van juni tot september prachtige wollige, schermvormige pluimen tevoorschijn. Elke pluim is bezaaid met talloze kleine bloempjes, variërend in kleur van lila tot bleekroze. Deze bloemen verspreiden een heerlijk aromatische en enigszins honingachtige geur.

Dit is echt een topplant om te hebben in een biodiverse tuin. De prachtige roze bloemen hebben een lange bloeiperiode en zijn een magneet voor vlinders, wilde bijen en hommels. Je kunt deze soort in verschillende delen van je tuin aanplanten, of het nu in de plantenborder is, langs de oever van een vijver, of in een wat ruiger hoekje achterin de tuin. Moerasspiraea voegt niet alleen schoonheid toe aan je buitenruimte, maar ondersteunt ook de plaatselijke biodiversiteit.


Eupatorium cannabium (Moerasspiraea)Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.