kweker van inheemse planten, bomen en haagplanten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Inheemse najaar bloeiers nuttige voedselplanten voor insecten.

Agrimonia eupatoria (Gewone Agrimonieof gaaienbek), is een kruidachtige plant behorende tot de rozenfamilie (Rosaceae). Deze soort is opgenomen in de Nederlandse Rode lijst van planten. De bloemen van Gewone Agrimonie bloeien van juni tot september en zijn geliefd bij bijen en andere bestuivende insecten. Al eeuwenlang siert deze plant tuinen met zijn charmante uitstraling.

Gewone Agrimonie gedijt het best op kalkrijke grond, langs bosranden of op lichte gronden zoals zandgrond. Wat deze plant echt opmerkelijk maakt, zijn de vruchten met hun haakvormige borstelharen. Deze haken zich vast in de vacht van zoogdieren of kleren van mensen, wat de verspreidingsmethode van de plant is. De zaden van Gewone Agrimonie zijn klein en donkerbruin, met een glanzende, gladde schil. Ze zijn rijk aan vetten en eiwitten en dienen als belangrijke voedselbron voor vogels en andere dieren tijdens de wintermaanden.

Let op dat Gewone Agrimonie soms verward kan worden met Welriekende Agrimonie. Deze twee soorten lijken sterk op elkaar, maar het onderscheid zit in de beharing op de stengels. Gewone Agrimonie heeft zowel lange als kortere haren op de stengel, terwijl Welriekende Agrimonie enkel lange haren heeft die vaak tegen de stengel liggen.

Ten slotte, voor degenen die van rustgevende thee houden, kunnen bladeren en bloemen van Gewone Agrimonie gebruikt worden om een kalmerende thee te maken.


inheemse vaste planten die in het najaar bloeienTuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.