Kwekerij en groencentrum voor inheemse en Stinzenplanten tuinen.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse Stinzenplanten die bloeien in juni en juli. 

Campanula latifolia (Breed klokje) ook bekend als Breed klokje of Breedbladig klokje, is een prachtige inheemse tuinplant die bloeit in juni en juli. Deze plant staat bekend om zijn kenmerkende grote klokvormige bloemen, die aan één zijde wit of paars kunnen zijn. De naam "Campanula" komt van het Latijnse woord voor "klokje," verwijzend naar de vorm van de bloem. "Latifolia" betekent "met brede bladen," wat slaat op de karakteristieke bladeren van de plant.

Breed klokje heeft een dikke, knolachtige wortelstok en een stevige, stompkantige stengel. De bladeren van de plant zijn zachtbehaard. Deze plant is geschikt voor verwildering, omdat hij zichzelf uitzaait. Het dient als waardplant voor klokjesbijen en hommels, wat betekent dat deze insecten zich voeden met de nectar en stuifmeel van de bloemen.

In Stinsenmilieus, historische landgoederen met een rijke variatie aan planten, is Breed klokje, net als Ruig klokje, relatief populair. Het is een waardevolle toevoeging aan tuinen.


Stinzenplanten kwekerij NederlandGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.