Kwekerij heemplanten, bomen en haagplanten.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt

Bodembedekkende heemplanten voor schaduwrijke tuinen.

Ajuga reptans – (kruipend Zenegroen) is een inheemse bodembedekkende plant met de bijzondere eigenschap dat zijn blad vaak groen blijft, zelfs in de winter. Deze plant gedijt het beste in schaduwrijke tot halfschaduwrijke omgevingen en bloeit in de maanden mei en juni met kleine bloemen die boven het blad uitsteken. Om optimaal van zijn schoonheid te genieten, is het aan te raden Kruipend Zenegroen in grotere aantallen te planten, zodat het een weelderig tapijt kan vormen, en het kan zelfs lichte betreding verdragen.

Deze veelzijdige plant kan ook langs vijverranden worden gebruikt of als aanvulling op een rotstuin. Houd er echter rekening mee dat Kruipend Zenegroen zich gemakkelijk kan verspreiden, dus het is raadzaam om na de bloei de oude bloemen weg te knippen als u verspreiding wilt beperken, hoewel dit soms een uitdaging kan zijn.

Kruipend Zenegroen is een nectarbron voor bijen en dagvlinders en fungeert als waardplant voor de microvlinder Zenegroenbladroller (Endothenia ustulana). Bovendien is deze plant eetbaar. De jonge blaadjes en stengels zijn lekker in gemengde salades en hebben een subtiele champignonsmaak, vooral in het voorjaar. Let op dat oudere blaadjes bitterder kunnen zijn. De pittig smakende bloemetjes zijn ook eetbaar en kunnen worden gebruikt in kruidenboter en aardappelschotels.
Geniet dus niet alleen van zijn inheemse en bodembedekkende kwaliteiten, maar ook van zijn culinaire veelzijdigheid!


Bodembedekkende heemplanten voor een schaduwrijke plaats in de tuin.
Tuincentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker. 

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.