Laag groeiende inheemse tuinplant voor verschilende bodemsoorten

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Inheemse laagblijvende kruidenplanten insectenmagneet.

Veronica chamaedrys (gewone Ereprijs) ook bekend als de gamander-ereprijs, draagt azuurblauwe bloemen die ongeveer 1-1,5 cm groot zijn. Aan de buitenkant vervagen de bloemen licht van kleur, en na een dag krijgen ze een roodachtige zweem. Bij langdurige regen en harde wind sluiten de bloemen zich en gaan ze hangen.

Deze plant gedijt goed op verschillende bodemsoorten, behalve zware zeeklei, en groeit goed in de lichte schaduw van struiken. Het kan echter niet overleven in hoog gras. De eivormige bladeren zijn gekarteld en afgerond aan de voet. Een kenmerk van deze soort is de beharing van de stengel, geconcentreerd in twee rijen.

Deze kruidachtige plant bereikt een hoogte van 10 tot 40 cm en trekt veel honingbijen en kevers aan vanwege het stuifmeel en de nectar. Het fungeert ook als waardplant voor de bosparelmoervlinder. De gewone ereprijs behoort tot het geslacht 'Erepriis (Veronica)', waarvan in Nederland 23 inheemse soorten bekend zijn

kwekerij voor inheemse biologische vaste plantenGroencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.