Lange ereprijs uitbundige inheemse zomerbloeier.

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Compacte aarvormige gesteelde blauwe bloemen trekken talloze hommels aan.

Veronica longifolia (lange Ereprijs) bloeit uitbundig gedurende de zomermaanden, van juni tot en met augustus, en is een waardevolle aanvulling op tuinen. De plant is inheems en vertoont gelijkenis met aarereprijs (Veronica spicata), een niet-inheemse soort die op diverse plekken is verwilderd. In Nederland is Lange Ereprijs nog maar op enkele locaties te vinden, zoals in het gebied van de Overijsselse Vecht, de Dinkel en de Dommel.

De bloeiwijze kenmerkt zich door compacte, aarvormige trossen met kort gesteelde bloempjes. De prachtige intens blauwe bloemaren, soms ook wit, kunnen tot wel 15 cm lang worden en trekken talloze hommels aan.

Deze plant speelt een belangrijke rol in de lokale ecologie doordat de lange aren worden bestoven door wilde bijen en honingbijen, die nectar en stuifmeel verzamelen. Dit maakt Lange Ereprijs niet alleen een waardevolle aanwinst voor tuinen, maar ook een essentiële voedselbron voor inheemse bestuivende insecten.


lange Ereprijs - inheemse zomerbloeiende vaste plant van juni tot augustus


Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.