Makkelijke inheemse borderplanten bloeitijd mei - juni

Ontdek een uitgebreid assortiment aantrekkelijke inheemse planten bij Groencentrum Greensales Balk. Met zorg hebben we de meest waardevolle inheemse vaste planten voor u uitgekozen, waarmee u de biodiversiteit in uw tuin kunt versterken. Wij benadrukken het belang van het ondersteunen van de natuur in Nederlandse tuinen, waar elk insect zijn eigen voorkeuren heeft voor voeding en zijn eitjes legt op cruciale waardplanten. Dit zorgt ervoor dat de nakomelingen direct toegang hebben tot het benodigde voedsel. De innige relatie tussen flora en fauna is kostbaar en verdient onze zorgvuldigheid.

Bij Groencentrum Greensales in Friesland hebben we een ruim aanbod inheemse vaste planten uit eigen kwekerij. Deze planten gedijen van nature in het Nederlandse klimaat, waardoor u niet alleen de lokale fauna ondersteunt, maar ook duurzame planten in huis haalt waar u jarenlang van kunt genieten.

Het aanplanten van inheemse planten zorgt ervoor dat het leven vanzelf terugkeert naar uw tuin. Wat is er mooier dan bijen, vlinders, hommels, egels en salamanders uw tuin te zien bezoeken? Een levendige tuin geeft niet alleen een goed gevoel, maar vormt ook de beloning voor uw inspanningen.

Door deze inheemse soorten te omarmen, dragen we bij aan het behoud van onze lokale natuurlijke schoonheid en ondersteunen we de dieren die daarvan afhankelijk zijn. Het is een investering in een groenere, gezondere toekomst voor Nederland en voor de unieke natuur die ons land kenmerkt 

Makkelijk te planten inheemse borderplant. 

Hesperis matronalis (Damastbloem) is inheems in Zuid-, Midden- en Oost-Europa. Het is een makkelijke borderplant met schitterende en opvallende bloemen in de maanden mei en juni.

Bijen, vlinders, motten en andere insecten worden erg blij van deze plant in uw tuin. Bovendien is het een waardplant voor het Oranjetipje (Anthocharis cardamines) en het Groot koolwitje (Pieris brassicae).

In de Achterhoek wordt ze Flordamen genoemd, in Zuid-Limburg Matronalen, en in Zeeuws-Vlaanderen Nachtflieren. De naam Hesperis komt van het Griekse "esperos," wat "avond" betekent, vanwege het feit dat de bloemen 's avonds beginnen te ruiken. "Matronalis" betekent "dame." De damastbloem wordt al sinds de oudheid in Nederland gekweekt en wordt geroemd om haar heerlijke geur, die vooral 's avonds wordt verspreid.

De plant verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters, maar een halfzonnige standplaats wordt ook getolereerd. De bodem kan het beste wat vochthoudend of vochtig zijn, maar een droge standplaats wordt ook goed verdragen. Het is een kortlevende plant die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen, voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

makkelijk te laten groeien inheemse tuinplanten

Groencentrum Greensales, inheemse vaste planten kweker.

Kom naar ons groencentrum in Balk en laat u verrassen door ons uitgebreide aanbod inheemse planten. Naast inheemse vaste planten hebben we een ruime selectie haagplanten, heesters, bomen en siergrassen beschikbaar. We heten u van harte welkom en helpen u graag bij het creëren van een levendige en bio-diverse tuin!

inheemse vaste planten kwekerij

Op ons terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter kweken wij verschillende soorten tuinplanten.

Onze specialiteit ligt in het kweken van heesters, vaste planten en siergrassen in container, evenals een ruim assortiment laanbomen in pot. Bij ons in het groencentrum vind je natuurlijk ook ons eigen gekweekte assortiment, zodat je rechtstreeks bij de bron kunt kopen en verzekerd bent van de beste kwaliteit.